lørdag den 12. november 2011

Brownie Roll-out cookies

Jeg søgte sidste år efter en lækker opskrift på småkager der kunne udstikkes og som ikke var de sædvanlige sukkerdejs-småkager og faldt over smittenkitten-bloggen - jeg har nu oversat opskriften da det ikke er alle der har amerikanske cups derhjemme til at måle ingredienser med. De smager skønt og kan varmt anbefales

Brownie Roll-Out Cookies *
Opskrift fra Deb mor

330g mel
1 / 2 tsk salt
1 / 2 tsk bagepulver
225g let saltet smør, blødgjort
100g sukker
2 store æg
1 tsk vanille ekstrakt
80g usødet kakao

Forvarm ovnen ved 175 grader. Bland mel, salt og bagepulver i en skål og sæt til side. Bland smør, sukker, æg, vanilje og kakao i mixer. Gradvist tilsættes mel blandingen, og bland indtil glat. Wrap i plast og køl i mindst en time.

Rul cookie dejen ud på melet bordplade - 3-5mm tykkelse. Udstikkes i ønskede former, børst ekstra af mel fra toppen. (Hvis der er lidt mel på vil det forsvinde under bagningen) Bages på en bageplade med bagepapir til 8 til 11 minutter (førstnævnte for 3mm tykke cookies, sidstnævnte for 5mm cookies), indtil kanterne er faste, og centrene er lidt bløde og "puffy".

Overføres til en rist til afkøling.

Dejen kan fryses


Jeg brugte en linse cookie cutter fra Wilton som jeg forelskede mig i da jeg var hos Specialkøbmanden i Tilst, den fåes også med andre udstiks midterstykker - runde småkager og stjerneformede småkager